Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων ''Οι Μύλοι''


Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων «ΟΙ ΜΥΛΟΙ» είναι ένας Όμιλος που δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μια εικοσαετία. Τις ομάδες του Ομίλου πλαισιώνουν περίπου 150 χορευτές, ηλικίας 5 ετών και άνω.
Το όνομα «ΟΙ ΜΥΛΟΙ» προήλθε από τους πολλούς μύλους που υπήρχαν παλαιότερα στο βουνό Κουρκούλα, στην πλαγιά του οποίου είναι χτισμένη η κωμόπολη των Μολάων.
Κυριότερος σκοπός του Ομίλου είναι η διδασκαλία των λαϊκών παραδοσιακών και μοντέρνων χορών του τόπου μας σε άτομα κάθε ηλικίας. Στους στόχους μας εντάσσονται η αναβίωση και η διατήρηση παλαιών εθίμων και παραδόσεων, η αναζήτηση και διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής και δημοτικών τραγουδιών, η διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων και ανταλλαγών εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και η δημιουργία οργανωμένων χορευτικών συγκροτημάτων και η συμμετοχή τους σε εθνικές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
            Από την ίδρυσή του ο Όμιλος έχει λάβει μέρος σε πλήθος πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων. Έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει έκθεση Βιβλίου με μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία. Έχει καθιερωθεί ετήσια εκδήλωση στις 8 Μαρτίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας. Τέλος, κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου ο Όμιλος διοργανώνει βραδιά παραδοσιακού χορού με τη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων του και τη φιλοξενία συλλόγων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι  παρουσιάζουν χορούς της περιοχής τους.
Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων «ΟΙ ΜΥΛΟΙ» ευελπιστεί με τη στήριξη των μελών του καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και των πολιτειακών αρχών, να συμβάλλει το μέγιστο δυνατό στην πολιτιστική ενδυνάμωση του τόπου και τη διάσωση των παραδόσεών μας.

       Απόσπασμα από την εκδήλωση που διοργανώθηκε για τα είκοσι χρόνια του ομίλου, το καλοκαίρι του 2014. Τα πλάνα παραχωρήθηκαν ευγενικά από τον Κο Μιχάλη Καρούνη και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο pakialakonias.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου